Drie Nederlanders opgepakt na explosie bij restaurant in Borgerhout

De politie heeft drie verdachten gearresteerd op verdenking van een aanslag op een restaurant op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, afgelopen nacht. Het gaat om drie Nederlanders, twee van 18 en één van 17, die door de Nederlandse politie zijn gearresteerd. Dat meldt het Antwerpse parket.

Brandje

Zondagnacht rond 04.15 kwam een melding binnen van een explosie bij restaurant Cuisine, aan de Turnhoutsebaan in de Antwerpse wijk Borgerhout. Door de explosie ontstond een kleine brand, die door de brandweer snel geblust kon worden. Er is sprake van materiële schade aan de voordeur van het pand. Er vielen geen gewonden.

De brandweer, het gerechtelijk labo en ontmijningsdienst DOVO kwamen na de explosie ter plaatse. Een mogelijke link met het drugsmilieu wordt onderzocht.

Het parket vorderde een onderzoeksrechter voor vernieling van een gebouw door ontploffing met vermoeden van menselijke aanwezigheid, inbreuken op de springstofwetgeving en deelname aan een criminele organisatie.

Camerabeelden

Op camerabeelden kwamen verdachten in beeld, die later in Nederland konden worden aangehouden. Het gaat om twee meerderjarigen van 18 en één minderjarige van 17. Ze zijn gearresteerd door de Nederlandse politie en zullen later voor de onderzoeksrechter en voor de jeugdrechter verschijnen.

Het onderzoek wordt voortgezet door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) onder leiding van de onderzoeksrechter.