Drie Nederlanders opgepakt voor aanslag in Merksem

De Belgische politie heeft drie verdachten opgepakt voor de aanslag van vorige week vrijdag in Merksem. Het gaat opnieuw om Nederlandse mannen: twee 30-jarigen en een 24-jarige. De drie verdachten werd na voorleiding bij de onderzoeksrechter aangehouden.

Voordeur vernield

De aanslag vond donderdagnacht rond 04.00 plaats in de Lambrechtshoekenlaan in Merksem. Door een zwaar explosief raakte de voordeur van een appartementencomplex van drie hoog zwaar beschadigd. Er vielen geen gewonden.

In de loop van de nacht hield de politie in de directe omgeving drie Nederlanders aan, die zaterdag zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste de drie aan te houden, waarna ze later deze week voor de raadkamer moeten verschijnen.

Doelwit

Vermoedelijk was de bewoner van de tweede verdieping van het getroffen appartementencomplex het doelwit. Deze man werkt voor een transportfirma en kwam volgens Belgische media eerder ook al in beeld tijdens onderzoeken rond cocaïnesmokkel.

Veel Nederlandse verdachten

De laatste maanden vinden geregeld aanslagen op woningen en andere panden plaats in Antwerpen. De aanslagen vloeien voort door vetes tussen rivaliserende drugsbendes. Veel verdachten komen uit Nederland.