‘Drie Nederlanders pleegden zelfmoordaanslag’

In Irak en Syrië verblijven op dit moment 38 Nederlandse jongeren om er te vechten met IS. Drie Nederlanders hebben de afgelopen maand zelfmoordaanslagen gepleegd. Dat schrijft een Nederlander die heeft gewerkt voor Nederlandse en Belgische inlichtingendiensten en heeft geïnfiltreerd in extremistische kringen. Deze "Chessy" zegt dat de namen van de Nederlanders die aanslagen hebben gepleegd bij hem bekend zijn maar dat hij die pas vrij wil geven nadat hij met hun familie heeft overlegd.

Khalid

Chessy stelt dat de meesten van deze Nederlandse Syriëgangers waren de afgelopen maanden verbleven in Al-Baab Allepo en Ar-Raqqa. Onder de Nederlandse Syriëgangers die momenteel voor ISIS in Irak strijden naast Khalid K. is de Leidenaar Reda Ibn Mohamed. Hij zou door het ronselnetwerk van Abu Achraf en de Vlaming Abu Jihad logistiek zijn geholpen om Syrië binnen te komen. Chessy zegt voor het vertrek van Reda Ibn Mohamed de Nederlandse en de Belgische diensten op de hoogte hebben gesteld. Dat zelfde zou hij hebben gedaan toen Reda in de Turkse stad Gaziantep wachtte op het moment dat hij de grens over zou gaan.

Villa's

Volgens Chessy krijgen Nederlandse jihadisten net als hun collega's uit Frankrijk of België in Syrië voor hun vertrek naar  het front een intensieve brainwash door ISIS-predikers. Ze worden daar ook theologisch maar vooral mentaal klaargestoomd om ook zelfmoordaanslagen te plegen. Ze krijgen les uit de boeken van de Takfiri Sayed Qotb. Ze krijgen ook in het maken van bomgordels en anus-bommen, die die laatste tijd in Irak worden gebruikt voor aanslagen op checkpoints.

Geblunderd

Volgens Chessy heeft de Belgische Staatsveiligeid geblunderd omdat ze informatie kregen over mensen die zouden vertrekken maar er niets aan deden. Hij denkt dat er vijf Nederlanders binnen een paar weken naar Irak zullen vertrekken. Chessy: 'Een eventuele deelname aan de Jihad in Irak leeft sterk onder de Nederlandse en Belgische Syriegangers. Angstaanjagender vind ik het dat zij op enkelen na allen bereid zijn om zichzelf op te blazen voor hun dubieuze kalifaat.'
 
Chessy's verhaal is hier te vinden.