Drie Tilburgers vast na moord op Belg

In Poppel (B) is vrijdag het lichaam van een vermiste Belgische vastgoedmakelaar gevonden. Twee mannen en een vrouw uit Tiburg zijn aangehouden in verband met de moord. De verdachten zouden kandidaat-kopers zijn geweest, zo meldt Het Laatste Nieuws. Günther Haagen (38) was een paar dagen vermist. Zijn ouders dachten dat hij was ontvoerd, tot gisterochtend zijn lichaam werd ontdekt. Woensdagavond had de vrijgezel een afspraak met een Nederlands stel uit Tilburg. Manuel V.V. (25) en Teuna V.D. (23). De twe toonden interesse in een woning in de nieuwe wijk Nonnenbos in Weelde waar Haagen vijf woningen te koop had staan.

In de woning zou Haagen met een mes of een hard voorwerp zijn afgemaakt.

Er zou ook een zekere Marc V. D. (24), eveneens uit Tilburg, aanwezig zijn geweest. De precieze doodsoorzaak wil het parket niet kwijt, wel dat het slachtoffer niet is doodgeschoten.

De daders maakten zich na de moord uit de voeten met de Range Rover van Haagen. Het trio reed vervolgens naar diens huis. Maar omdat Haagen inwoonde bij zijn ouders stonden de drie plotseling oog en oog de vader van Haagen en diens vrouw.

‘We hebben uw zoon ontvoerd en eisen 25.000 euro losgeld’, zouden de twee mannen hebben geroepen. De ouders zeiden geen geld in huis te hebben maar gaven hun Mercedes AMG mee aan de rovers.

Sinds woensdagnacht speurde de politie naar Haagen. Vrijdagochtend om 04.30 uur werd zijn verminkte lichaam gevonden.

‘Het was een gruwelijk zicht. Het lichaam lag in de hoek van de lege woonkamer, met zijn hoofd naar de straat gericht. De muur hing vol met bloedspatten’, zegt een buurman in Het Laatste Nieuws.

Omdat de gsm’s van de daders opdoken in de netwerken in Weelde en Poppel, kon de politie hen opsporen door de positie live uit te peilen.

Manuel V.V. werd een kilometer voor de Nederlandse grens op de E25 in het Waalse Lixhe opgepakt. Hij zat aan het stuur van de Mercedes AMG. De Nederlandse politie pakte later in de nacht zijn vriendin en de kompaan op in Tilburg. De Range Rover is teruggevonden op de luchthaven in Düsseldorf.

Zie Het Laatste Nieuws.