Drie ton coke gepakt in Spanje (VIDEO)

De Spaanse Nationale Politie zegt deze week een groot Nederlands-Brits drugstransport te hebben gepakt. Er is in Galicië ruim drie ton cocaïne in beslag genomen. Er zijn twaalf personen aangehouden, onder wie Britten, Nederlanders en Spanjaarden. De zending zou overgebracht worden naar de Costa del Sol. Vandaar zou het naar het Verenigd Koninkrijk worden verstuurd.

Volgens de Spaanse Nationale Politie zijn er onder de arrestanten ‘kopers en verkopers’ van de cocaïne. Er zouden twee organisaties betrokken zijn. Het onderzoek was een samenwerking tussen de Britse en de Spaanse politie.

Een doorgaans betrouwbare bron meldt Crimesite dat de coke was overgezet door een Nederlandse groep. De Britten kochten de handel. Dat zou gaan om een groep uit Liverpool, onder leiding van een man die in het milieu bekend staat als “Lee” of “The Boxer”. Deze laatste is twee weken geleden in Dubai aangehouden.

Er is 700 kilo gevonden in een bestelbusjes. De rest lag in een loods in Pontevedra. Er zijn ook pistolen en 1,2 miljoen euro aan contant geld in beslag genomen. Hoe de cocaïne in Spanje is aangekomen en wat de herkomst van de zending is onbekend.

Het is de grootste cocaïnevangst op het Spaanse vasteland sinds 1999. In Spaanse wateren zijn grotere vangsten gedaan.