Drie ton hasj gepakt op Canarische eilanden (VIDEO)

Op de Canarische eilanden heeft de Spaanse Nationale Politie 31 mensen aangehouden en 3 ton hasj in beslag genomen. Volgens de politie importeerde de groep al langere tijd jaarlijks 10 ton hasj vanuit Marokko. 

Pakketdienst

Als hoofdverdachte noemt de politie een man die plaatselijk al jaren bekendstaat als een maffiabaas. De groep beschikte over een efficiënte manier om de drugs snel aan land te brengen met vissersschepen en rubberboten en over de eilanden en naar het vasteland van Spanje te distribueren, aldus de politie. Dagelijks gingen er pakketten hasj mee met de pakketdienst die post bezorgd tussen de eilanden. Een van de arrestanten wordt ook verdacht van een moord in augustus vorig jaar in Las Palmas.

Er zijn ook 100.000 euro in cash, motorjachten en dure auto’s in beslag genomen.

Tenerife

Het onderzoek is begonnen in juni 2017 nadat er informatie over de groep was binnengekomen. in de visserijhaven van San Cristóbal op Gran Canaria is deze week 1.500 kilo hasj in beslag genomen. Volgens de politie wist de groep de zakken met hasj razendsnel van de vissersboot af te halen en door de kleine steegjes rond de haven af te voeren. Tegelijk werd een partij van 500 kilo gepakt op een vissersboot op Tenerife. Daarna werden andere partijen op Tenerife in beslag genomen.