Drie Utrechtse broers aangehouden om drugs

De politie in Utrecht invallen gedaan in een groot onderzoek naar handel in hasj en wiet. In vijf panden in Utrecht waren invallen en werden drugs en geld in beslag genomen. Dinsdagmiddag drong de politie bij eetcafé Salaam in de Kanaalstraat binnen.

(beeld rtv utrecht)

Broers A.

Ook in panden aan de Bilderdijkstraat, de Hanoidreef en de Joan Mirostraat viel de politie binnen. doelwit van de acties zijn de Utrechtse broers Mohamed A., Kamal A. en Faghr A.. Ze worden verdacht van deelname aan een criminale organisatie, die als doel had om softdrugs te produceren en te verkopen. In de woningen van de  broers werden volgens de politie drugs en geldbedragen gevonden. Kamal is een van de eigenaren van Salaam.

Coffeeshopvergunning

Mohamed A. heeft antecedenten op het gebied van geweldpleging, de twee andere broers van kleinere vergrijpen. De broers zijn volgens het Algemeen Dagblad familie van de in Marokko van witwassen verdachte voorzitter Najim El Houati van voetbalclub Magreb ’90. Die zit vast in Turkije omdat de Marokkaanse justitie om zijn uitlevering heeft gevraagd. In Utrecht-Lombok staat Salaam sinds kort bekend als ontmoetingsplaats van criminelen.

Volgens het AD lag er bij de gemeente Utrecht een aanvraag voor een coffeeshopvergunning voor Salaam.