Drie verdachte mannen in regenpakken (VIDEO)

Tien minuten voor de liquidatie van Stefaan Bogaerts (55) afgelopen 21 september, heeft een getuige om 21.10 in Spijkenisse drie verdachte mannen in regenpakken en de capuchons zien staan bij een grote, donkere auto. Het regende die avond niet. Dat bleek in Opsporing Verzocht.

Gezichten niet te zien

Twee van hen zijn blank, de derde zag de getuige niet goed. De capuchons waren dichtgesnoerd zodat hun gezichten niet goed zichtbaar waren. Volgens de politie waren deze mannen mogelijk betrokken bij de moord.

De Belg Bogaerts stond die avond iets voor 21.30 in de VW Jetta van zijn zoon geparkeerd in een parkeervak aan de Lisstraat in Spijkenisse. Daar is hij onder vuur genomen. De daders dumpten niet lang erna een gestolen BMW M5 Touring in Barendrecht, die in brand vloog in de omgeving van pannenkoekhuis De Oude Maas.

Schulden

Bogaerts werkte bij een containerbedrijf in België en woonde in Brasschaat (B). Uit politieonderzoek is gebleken dat Bogaerts behoorlijke schulden had. De politie heeft ook aanwijzingen dat hij betrokken was bij drugshandel. Mogelijk wilde hij een oplossing zoeken voor de schulden.

Hij had wel enkele Nederlandse contacten maar kwam niet vaak in Nederland. De politie zegt niet te weten wat Bogaerts in Nederland kwam doen.

Ook niet met wie hij die avond contact en/of een afspraak had. De politie vermoedt dat hij door Spijkenisse reed omdat hij op zoek was naar een specifiek adres.

Mercedes

Pas recent heeft de politie ontdekt dat Bogaerts eigenaar was van een Mercedes bestelbus, door een rekening van de Belastingdienst die binnenkwam bij zijn vrouw. Niemand heeft die wagen ooit gezien. De politie denkt dat de Sprinter misschien een connectie is met drugshandel of andere activiteiten.

Voorgaande berichten:

Meerdere daders bij liquidatie Belg

Liquidatieslachtoffer was oprichter containerbedrijf (UPDATE)

Liquidatie in Spijkenisse (UPDATE2)