Drie verdachten aangehouden na schoten in Dordrecht (UPDATE2)

De Rijksrecherche is onder leiding van justitie druk bezig met het onderzoek naar het schietincident in Dordrecht van woensdagavond. De politie hield al drie verdachten aan.

Aangehouden

Twee agenten raakten ernstig gewond bij de schotenuitwisseling. Een 38-jarige verdachte uit Dordrecht werd ook geraakt. Hij werd gewond aangetroffen op de De la Reystraat.

Naast de gewonde persoon, zijn twee andere verdachten van 24 en 34, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. Dit laat het Openbaar Ministerie in Rotterdam donderdag weten. Zij worden door de politie verhoord. Alle drie de gewonden zijn buiten levensgevaar, meldt justitie.

Overlast

Kort voor negen uur woensdagavond kwam er bij de politie een melding binnen dat op de Christiaan de Wetstraat in Dordrecht door een aantal personen overlast werd veroorzaakt. Zij waren tegen auto’s aan het schoppen, aan het schreeuwen en gooiden spullen tegen deuren aan. Toen de politie op deze melding afkwam, volgde de schotenuitwisseling.

Sporen

In de omgeving werd door de politie een grote zoektocht gestart naar de verdachten. De gehele omgeving van de Christiaan de Wetstraat, de Toulonselaan en de La Reystraat werd afgezet voor het sporenonderzoek door de forensische opsporing van de eenheid Den Haag.

Het onderzoeksteam is aan de hand van getuigenverklaringen en sporenonderzoek bezig een beeld te krijgen van wat er precies is gebeurd. Justitie roept mensen op die iets gezien of gehoord hebben die informatie te delen met de politie. De politie sprak al met getuigen die het incident woensdagavond meekregen.

UPDATE:

De Telegraaf meldt vanmiddag dat de schietpartij in Dordrecht ontstond, doordat een doorgedraaide man vernielingen aanrichtte. Nadat hij probeerde te vluchten per auto en de politie hem probeerde aan te houden, wist hij het wapen van een agent te ontfutselen en schoot hij diverse keren op hem, en zijn collega. Daarna volgde een vuurgevecht, waarbij meer agenten betrokken waren. De man kon met grote moeite worden overmeesterd.

Een van de agenten is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis, de tweede gewonde agent is buiten levensgevaar en stabiel.

De rol van twee andere aangehouden twee verdachten is nog onduidelijk.

UPDATE 2:

De twee mannen van 24 en 34 die woensdagavond werden aangehouden na het schietincident in Dordrecht zijn niet langer verdachten. Ze zijn in vrijheid gesteld, meldt de Rotterdamse justitie. De 24-jarige man ligt nog steeds in het ziekenhuis. De 38-jarige Dordtenaar is nog wel verdachte.