Drie verdachten in grensrechter-zaak

De twee 15-jarige jongens en de 16-jarige jongen uit Amsterdam die afgelopen afgelopen zondag een 41-jarige grensrechter van voetbalclub Buitenboys uit Almere ernstig zouden hebben mishandeld, worden donderdag 6 december aanstaande voorgeleid bij de rechter-commissaris bij de rechtbank in Lelystad. Dat heeft de officier van justitie vandaag beslist. De rechter-commissaris zal dan bepalen of het voorarrest van de verdachten wordt verlengd.

 

De verdachten zullen worden voorgeleid voor doodslag, mishandeling en openlijke geweldpleging. Ze zijn maandagochtend in Amsterdam aangehouden.

Na afloop van de wedstrijd tussen de B3 van Buitenboys en de B1 van Nieuw Sloten uit Amsterdam vielen enkele spelers van de Amsterdamse club de grensrechter van de tegenpartij aan. Daarbij is geschopt en geslagen. Na het incident is het slachtoffer onwel geworden en naar het ziekenhuis vervoerd waar hij maandagmiddag aan de gevolgen van zijn verwondingen is overleden.

Direct na het voorval is de politie een uitgebreid onderzoek gestart. Er zullen nog diverse getuigen worden gehoord en het is mogelijk dat er nog meer verdachten zullen worden aangehouden.

Het onderzoek naar de precieze toedracht is nog in volle gang.

Het Openbaar Ministerie wil mede gezien de jeugdige leeftijd van de verdachten en het feit dat zij in de volledige beperkingen zitten, geen verdere mededelingen over deze zaak doen.