Drie verdachten opgepakt bij nieuwe invallen groot drugsonderzoek

De politie Midden-Nederland heeft dinsdag opnieuw invallen gedaan in een lopend drugsonderzoek. Bij de in totaal negen invallen zijn drie verdachten aangehouden. Naast duizenden xtc-pillen en een kilo amfetaminepasta werd onder meer ongeveer 160.000 euro cash geld aangetroffen.

De politie deed dinsdagochtend op negen locaties invallen. Het gaat om woningen en bedrijfspanden in Eindhoven, Hendrik Ido Ambacht, Rotterdam, Capelle aan de IJssel, Nieuwekerk aan de IJssel, Heerjansdam, Moerdijk en Maasdam. Daarbij zijn een 36-jarige man uit Eindhoven, een 39-jarige man uit Maasdam en een 51-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht aangehouden.

De invallen en de arrestaties horen bij hetzelfde onderzoek als waarvoor eind juni al tientallen invallen werden gedaan. Toen zijn verspreid over het land elf verdachten aangehouden. 

Drugslabs

In totaal zijn toen drie laboratoria voor de productie van xtc, crystal meth en cocaïne ontmanteld. Daarnaast werden op nog een aantal locaties elders in het land drugslabs ontmanteld. De relatie tussen die drugslabs en het lopende onderzoek wordt nog onderzocht. 

Bij de invallen eind juni werden vuurwapens, voorraden drugs en grote geldbedragen in beslag genomen. De politie kwam de verschillende verdachten op het spoor dankzij onderzoek Lemont, waarbij meegelezen werd met ontsleutelde pgp-communicatie.

Xtc en amfetaminepasta

Ook bij de nieuwe invallen van dinsdag zijn veel goederen aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat onder meer om auto’s, een motorboot, een jetski en een waterscooter. Daarnaast is een geldbedrag van zo’n 160.000 euro gevonden en in beslag genomen. Tot slot werden duizenden xtc-pillen en een kilo amfetaminepasta onderschept.

In totaal zijn er nu veertien verdachten aangehouden. Verder onderzoek moet duidelijk maken wie voor welke feiten verantwoordelijk is.