Drie verdachten opgepakt voor groot MDMA-lab in Reek

Op 19 juli is de politie een woning binnengevallen in Reek waar een MDMA-lab werd aangetroffen. Maandag zijn bij huiszoekingen in zeven woningen in Valkenswaard, Eindhoven, Oirschot en Reek drie verdachten aangehouden. Zij worden donderdag voorgeleid bij de rechter-commisaris in Den Bosch.

Observatiecamera

De voortijdige ontdekking van een observatiecamera leidde er op 19 juli toe dat de politie halsoverkop moest binnenvallen bij een drugslab in Reek. Bij de inval in de Helstraat waren op dat moment geen verdachten aanwezig. In een schuur vond de politie drugs en grote hoeveelheden grondstoffen voor de productie van MDMA (werkzame stof in xtc-pillen). Om hoeveel het precies gaat is niet bekendgemaakt, maar LFO-experts hadden de hele dag nodig om het drugslab te ontmantelen en alle grondstoffen af te voeren.

Vuurwapen

Onderzoek wees uiteindelijk in de richting van drie verdachten. Die werden maandag aangehouden bij huiszoekingen in zeven woningen in Valkenswaard, Eindhoven, Oirschot en Reek. Daarbij stuitten agenten op één vuurwapen en twee omgebouwde alarmpistolen.De aangehouden mannen worden ervan verdacht  betrokken te zijn bij het lab en zitten vast. De politie zet het onderzoek voort en kondigt aan dat er meer arrestaties zullen volgen.