Drie zwaargewonden na plofkraak en spookrijden in Duitsland

Drie zwaargewonden na plofkraak en spookrijden in Duitsland

Drie Nederlanders hebben nadat ze in Duitsland een plofkraak hadden gepleegd, op de Autobahn een ernstig ongeluk veroorzaakt.

Plofkraak

In de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag voerden zij een plofkraak uit bij een bank in de stad Wiernsheim. Dat gebeurde rond 02.00. Daarbij maakten ze 40.000 euro buit. Maar op hun vlucht crashten zij op een kleine vrachtwagen, toen zij gingen spookrijden op de snelweg A6, in de buurt van Heilbron.

Ongeluk

Dit gebeurde nadat twee mannen uit de auto waren gesprongen, en probeerden te vluchten, toen de politie ze had gevonden. De derde verdachte ging er toen rijdend vandoor, maar veroorzaakte een ernstig ongeluk, toen hij tegen de richting in de snelweg weer op reed.

In het wrak van de vluchtauto werden de 40.000 euro, afkomstig uit de overvallen bank, en springstoffen gevonden. Deze explosieven moesten onklaar worden gemaakt.

De twee inzittenden van de vrachtwagen raakten zwaargewond, net als de verdachte die met zijn auto op hen botste. De gevluchte plofkrakers waren twee 21-jarige Nederlanders. De derde overvaller was zondag nog buiten bewustzijn.

Spoor

De politie kon de plofkrakers op het spoor komen, omdat er in de buurt van de bank een brandweerkazerne was, waar de ontploffing werd gehoord en brandweerlieden het kenteken noteerden en doorgaven. Tijdens hun vlucht ramden de verdachte plofkrakers ook nog een politieauto.