Zwaargewonden na vechtpartij Mongols en Angels

Een massale vechtpartij zaterdagmiddag op een auto-festival in het noorden van Duitsland blijkt een treffen geweest te zijn tussen leden en sympathisanten van de Mongols MC en Hells Angels. Dat heeft het Duitse Openbaar Ministerie maandag bekend gemaakt.

Messteken

Op het oude vliegveld van Husum-Schwesing werd dit weekend Hot Wheelz gehouden, een tentoonstellings- en wedstrijdevent, waar onder meer dragraces worden gehouden.

Volgens het LKA (Landeskriminalamt) stootten op het festivalterrein leden van de Mongols MC Bad Coast Husum samen met leden van Satisfaction Grenz MC Westcoast Husum op leden van de Red Devils Flensburg en de Hells Angels Coastland.

Er zijn lichtgewonden en drie zwaargewonden gevallen, onder meer door messteken, aldus lokale media.

Hesjes

Het Landeskriminalamt vermoedt dat de oorzaak van de matpartij was dat de Mongols MC de Hells Angels provoceerden door als enige MC openbaar hun hesjes te dragen. De politie denkt dat er 15 tot 20 mannen betrokken waren. Er wordt nog gezocht naar filmbeelden van het gebeuren.

In de noordelijke deelstaat Sleeswijk-Holstein zijn of waren zes belangrijke MC’s actief: Hells Angels, Bandidos, Mongols, Tigers, Gremium en Satudarah. Daarnaast zijn er supportclubs zoals de Devils voor de Hells Angels en de Contras voor de Bandidos. De Hells Angels zijn sinds een “oorlog” met de Bandidos in 2010 en 2012 in de steden Flensburg en Kiel verboden.

De Mongols waren voorheen vooral in Bremen actief. In mei 2016