Driessen weg bij Europol om lekken

Tom Driessen (54) neemt ontslag bij Europol omdat is vast komen te staan dat hij vertrouwelijke informatie heeft gelekt in een sollicitatieprocedure van een bevriende collega. De zaak, die al geruime tijd liep en ook al in de media was gekomen, is een ernstig gezichtsverlies voor Nederland. Driessen was de tweede man van Europol. Volgens NRC Handelsblad is de laakbare rol van Driessen naar voren gekomen bij een onderzoek van het Europees bureau voor fraudebestrijding.

Driessen speelde inlichtingen over een sollicitatieprocedure bij Europol door aan een commissaris Wilbert Mossink. Hij stuurde naar Mossink vanaf zijn privéadres een e-mail met vragen en antwoorden over de sollicitatieprocedure. Mossink, werkzaam bij het Korps Landelijke Politiediensten, solliciteerde vorig jaar naar een topfunctie bij Europol.

Driessen was  tot 2009 als hoofd van de Nationale Recherche van het KLPD. Hij komt nu terug naar het KLPD maar zal geen leiding meer geven en geen operationeel maar ‘projectmatig’ werk gaan doen.

Driessen gold als één van de meest talentvolle figuren binnen de recherche. Hij leidde onder meer het onderzoek naar drugshandel van de Surinaamse legerleider Desi Bouterse.

Zie:

NRC

‘Geen mooie Pasen voor commissarissen NR’ 

Frauderende commissaris ‘niet’ bevorderd