Drietal gearresteerd in zaak dode Pool

Dinsdagochtend heeft de politie in Den Bosch drie mannen aangehouden die er van worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de dood van een Poolse man, wiens het lichaam op 26 maart in de Ertveldplas werd aangetroffen.

Tent

De verdachten zijn drie Polen (twee van 42 en één van 48 jaar) zonder vast woon- of verblijfadres in Nederland. De mannen bleken in een tent nabij de Nelson Mandelabrug in Den Bosch te kamperen. Hier werd dinsdag in alle vroegte één van hen gearresteerd en de twee anderen werden in de Bossche binnenstad getraceerd. In en om de tent van het drietal is sporenonderzoek gedaan.

Sectie

Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) heeft inmiddels met vele getuigen gesproken. Zo kwamen de mannen als verdachten in beeld, aldus de politie.

Het lichaam van Marcin Naus, dat in het water dreef, is op 26 maart door vissers gevonden. Met de hulp van de brandweer werd het lichaam aan wal gebracht. Al snel was duidelijk dat de man langere tijd in het water had gelegen, wat de identificatie lastig maakte. Bij de sectie op zijn lichaam werd vastgesteld wie hij was en tevens bleek daaruit dat hij vermoedelijk door geweld om het leven kwam.

De politie zegt dat het verdere onderzoek nog moet uitwijzen wat er precies is gebeurd. De drie verdachten zitten in volledige beperkingen vast, wat betekent dat zij met niemand anders dan met hun advocaat mogen spreken.