Drietal probeert met drone drugs en mobieltje bajes binnen te smokkelen

Agenten hebben donderdagavond drie mannen aangehouden nadat ze met een drone probeerden een pakketje de gevangenis in Krimpen aan den IJssel binnen te smokkelen. Het pakketje bevatte onder andere een telefoon en kleine hoeveelheden drugs die in beslag zijn genomen.

Aan de Capelse kant van de IJssel had het drietal vrij uitzicht op de Penitentiaire Inrichting Krimpen aan de andere kant van de rivier. Ze dachten zo met een drone een pakketje te kunnen droppen. Dit mislukte niet omdat de P.I. Krimpen veel maatregelen heeft genomen om dat te voorkomen, zo meldt de politie.

De mannen probeerden de drone terug te vliegen, maar dat zagen de agenten. De man die de drone op afstand bestuurde werd direct aangehouden. De andere twee gingen er vandoor. Onder andere met hulp van een voorbijganger die zijn fiets afstond, konden ook zij worden aangehouden. De twee Rotterdammers van 32 en 36 jaar en een 41-jarige man uit Ridderkerk zitten vast. Met hulp van een speurhond werden de drone en het pakketje gevonden.