Drill rapper Incognito doodgestoken (VIDEO)

Vlak bij zijn huis in Londen is de 23-jarige Siddique Kamara (foto) doodgestoken. Als rapper was hij bekend onder de namen Incognito en SK. Hij maakte deel uit van Moscow17, dat drill maakt, een soort gangstarap waarin geweld wordt verheerlijkt. In de rapscene in Londen zijn al verschillende dodelijke slachtoffers gevallen. 

Incognito werd bij zijn huis in de Londense wijk Camberwell doodgestoken. Ook raakten een jongen van 17 en een man van 31 gewond. Hun toestand is stabiel. Twee verdachten zijn in de buurt van de plaats delict aangehouden; het gaat om tieners van 18 en 19 jaar oud. In mei van dit jaar werd in dezelfde straat een ander lid van Moscow17 doodgeschoten. Rhyhiem Ainsworth Barton was 17 jaar.

Zone2

Moscow17 leeft op voet van oorlog met een andere rapformatie: Zone2. De twee groepen bestoken elkaar op youtube met video’s waarin ze elkaar beledigen en dreigen met geweld. De video’s zijn honderdduizenden keren bekeken. Het is niet bekend of de dood van Incognito te maken heeft met de vete tussen de twee rapgroepen.

Vrijgesproken

Incognito zelf werd vervolgd voor de moord op de 17-jarige Abdirahman Mohamed juni vorig jaar. Het slachtoffer was een broer van een lid van Zone2. De rapper werd echter vrijgesproken.

In een interview erkende Incognito eerder dat drill misdaad bevorderde. Maar zo voegde hij er aan toe, ‘misdaad is van alle tijden. Ook 20 jaar geleden werden mensen neergestoken.’

Hieronder een filmpje dat de laatste snapchat van Incognito zou zijn. Daar weer onder beelden van de plaats delict.