‘Drill-rapper werd gedood met kapmes’ (VIDEO)

De 18-jarige drillrapper Jay-Ronne Grootfaam is volgens Het Parool op 3 september met een kapmes gedood. De verdachten in de zaak zou de politie tot een gewelddadige jeugdbende rekenen die vanuit de K-buurt in Amsterdam-Zuidoost al jaren voor problemen zorgt.

Flat

Verdachte Alexio F. (nu 18) woonde met zijn broers en vader in een flat in die buurt die een verzamelpunt was van jongeren uit tien gezinnen die aan de lopende band grof geweld pleegden. Jay-Ronne Grootfaam (18) overleed aan een halswond. Donderdag is er een inleidende zitting in de moordzaak.

Verdachten en slachtoffer behoorden tot rivaliserende drillrap-groepen. Ze daagden elkaar uit in filmpjes op internet. Grootfaam was te zien als alias “RS” of “TrappyDemon”, afkomstig de wijk Venserpolder, zijn groep heet FOG uit Venserpolder, ofwel Zone 2. Tegenover hun groep staat KSB, met “KarmaK” als leidende figuur.

Dergelijk geweld rond drill-rap is overgewaaid naar Nederland, vooral vanuit de regio Londen en de Verenigde Staten.

Ambulancepersoneel

Volgens Het Parool gaat op straat het verhaal dat nabestaanden van Grootfaam 11.000 euro hebben uitgeloofd om hem te wreken. KSB wordt de KankerSnitchBende genoemd omdat twee verdachten zich vier dagen na de dodelijke steekpartij aangaven.

De jeugdbende KSB zou verantwoordelijk zijn voor onder meer een woningoverval op een dementerende man van 84. Drie jongens sloegen hem met een gietijzeren steelpan op zijn achterhoofd en stalen zijn laptop, fotocamera, dvd-speler, zaklamp en boormachine. Ook zouden jongens van KSB een metalen paal van een flat hebben gegooid naar ambulancepersoneel die zich ontfermden over iemand die zij zojuist hadden mishandeld.

Verschillende minderjarigen zijn in een dossier met 24 misdrijven tot 200 dagen jeugddetentie veroordeeld.

Zie ook:

Pro-formazitting tegen rappers vanwege doodsteken Grootfaam (VIDEO)

Labelbaas over gewelddadige drillrap: ‘Het is puur entertainment’

Deze woorden mag drill rapper Rico Racks niet meer gebruiken (VIDEO)