‘Drillrapper krijgt twee jaar en tbs voor steekpartij’

De 26-jarige Shaquille J. uit Enschede krijgt twee jaar cel en tbs omdat hij vorig jaar in de nacht van 4 op 5 juli een 17-jarige jongen in de buik stak met een mes. Online is J. bekend als de gemaskerde drillrapper ASQ SG. Een vriend van het slachtoffer had ruzie met J., zo schrijft TC/Tubantia.

Zwaargewond

De twee hingen op straat rond bij een avondwinkel aan de Oldenzaalsestraat. Toen ze door iemand gewaarschuwd werden voor de komst van Shaquille J. vertrok de vriend. Het slachtoffer was achtergebleven. J. richtte bij aankomst zijn agressie op hem. Hij moest van J. zijn zakken leegmaken en toen hij dat weigerde stak J. hem met een 10 centimeter lang mes in zijn buik. Het slachtoffer raakte zwaargewond en moet een deel van zijn darmen missen.

Vanaf zijn dertiende

Na de steekpartij ging de vader van het slachtoffer zelf op zoek naar de dader. Hij ontdekte dat drillrapper ASQ SG een video had gepubliceerd waarin hij opschepte over de steekpartij en beloofde de klus alsnog af te maken.

De rechtbank vindt dat de samenleving beschermd moet worden tegen Shaquille J., die al een lang strafblad heeft, en behandeling nodig heeft. Zijn eerste delict pleegde hij op zijn dertiende. Hij is zwakbegaafd en lijdt aan psychische stoornissen. Eerdere vormen van behandeling haalden niks uit. Daarom kiest de rechtbank voor tbs met dwangverpleging.