Drone-bende distribueerde naar bajessen (VIDEO)

In Engeland is een bende van 10 mannen en 1 vrouw veroordeeld voor het smokkelen van drugs, telefoons, schroevendraaiers en andere zaken in bajessen. Ze gebruikten daarvoor drones. Soms werden de spullen achtergelaten op de luchtplaatsen, soms ook werden ze afgeleverd bij het celraam van gedetineerden. 

In totaal werden de verdachten (variërend in leeftijd van 19 tot 51 jaar) veroordeeld tot 37 jaar cel. Het vermeende brein van de bende en tevens drone-piloot, de 38-jarige Mervyn Foster, kreeg zes jaar en acht maanden. Zijn rechterhand, Craig Hickinbottom (37), die vanuit de gevangenis opereerde, werd veroordeeld tot zeven jaar en 2 maanden.

IJzerzagen

In de periode juli 2015 en mei van dit jaar werden in totaal 49 vluchten uitgevoerd. Daarbij werden onder andere xtc, cocaïne, hasj, mobiele telefoons, sim-kaarten, schroevendraaiers en ijzerzagen afgeleverd. Britse autoriteiten schatten dat er alleen al aan drugs voor bijna 1,4 miljoen euro is gedistribueerd. Er werden in negen gevangenissen spullen afgeleverd.
Vorig jaar werd een man in Engeland veroordeeld tot 14 maanden cel voor twee smokkeltransporten.