Drone dropt pakketje in bajes Curacao (VIDEO)

Opmerkelijke beelden van het benedenwindse eiland Curacao. Met een drone wordt een pakketje afgeleverd in de Koraal Specht gevangenis. Een gedetineerde vangt het op tijdens het luchten op de binnenplaats en gooit het snel naar een mede-gevangene. Video na de break.

Onderzoek

Het is niet bekend wat er in het pakje zat: drugs, een telefoon, of iets anders. De beelden lekten uit via sociale media. Minister van Justitie Quincy Girigorie laat aan de NOS weten op de hoogte te zijn van de video. Een onderzoek is inmiddels gestart. Onduidelijk is wanneer de video is gemaakt.

Wekelijks

De gevangenisdirectie zegt dat er wekelijks drones worden onderschept die proberen pakketjes de gevangenis in te krijgen. Meestal zitten daar drugs in, maar vaak ook mobiele telefoons en sterke drank.

27 mobieltjes

Vorig jaar werden er ook al verschillende drones gesignaleerd boven de gevangenis op Curacao. Bij een doorzoeking van de cellen, die volgde op de onderschepping van de drones, vonden bewaarders toen 27 mobiele telefoons, grote hoeveelheden drugs, drie schroevendraaiers en een nijptang.