Drone zet drugs de grens over (VIDEO)

In het Mexicaanse Tijuana, de westelijke grensstad bij San Diego, is op een parkeerplaats een drone met pakketjes methamfetamine neergestort. De drugs waren op weg naar de Verenigde Staten.

Vrije markt

In de pakketjes zat ongeveer drie kilo methamfetamine (of crystal meth), aldus de politie in Tijuana. Er zijn geen arrestaties verricht. Nu steeds meer drones op de vrije markt komen zetten drugshandelaren ze in om de zwaar bewaakte grens met de VS over te komen.

Radar

Als drones laag blijven vliegen kunnen ze niet makkelijk door radarsystemen van de Amerikanen worden ontdekt. Als ze toch worden ontdekt bij het passeren van de grens dan kunnen ze pijlsnel landen in de VS waarna ze weer ondetecteerbaar zijn. Door snel te reageren kunnen drugshandelaren de handelswaar ongezien wegkrijgen.

Tunnels

De methode is ideaal voor relatief duurdere drugs als heroïne, cocaïne en crystal meth. Marihuana wordt vaak in vrachtwagens en door illegaal gegraven tunnels over de grens gebracht. Ook laten drugshandelaren in meer afgelegen woestijnachtige gebieden vaak groepen illegalen met rugzakken marihuana de grens oversteken.