Drones verwijderd bij gevangenis Curaçao

Bij het Centrum voor Detentie en Correctie (SDKK) in Koraalspecht op Curaçao heeft beveiligingspersoneel het afgelopen weekend twee drones uit de lucht gehaald, zo meldt de NOS. De directeur van de inrichting wilde niet zeggen tegen de NOS hoe de drones zijn onderschept.

Telefoons en drugs

Wel is duidelijk dat er twee drones in de lucht boven het terrein waren tijdens het luchten van gevangenen. Ze dropten drugs en telefoons. Een van de drones had vijf telefoons bij zich, de andere drugs. Daarna is een doorzoeking van de cellen geweest. Bewaarders vonden volgens de NOS: ’27 mobiele telefoons, grote hoeveelheden drugs, drie schroevendraaiers en een nijptang’.

Jammen

Volgens de directeur is het eenvoudig om drones te besturen vanuit een woning in de naastgelegen wijk Koraalspecht. Dat gebeurde voorheen alleen ’s nachts. Er is tot nu toe nog geen drone-poloot aangehouden.

De gevangenis is in overleg met het ministerie van Justitie in Willemstad over het probleem. Een mogelijkheid zou zijn om de frequenties te jammen waarop drones hun besturingsgegevens ontvangen. In de SDKK-gevangenis, voorheen Koraalspecht genoemd zitten 425 gedetineerden.