Drugs, €20.000,- en auto’s in beslag genomen

De politie heeft woensdag bekend gemaakt dat op vrijdagmiddag 27 juni op het Sontplein in Groningen vier mannen zijn aangehouden na een drugsdeal. Als gevolg van de arrestaties zijn bij doorzoekingen 8 kilo aan vermoedelijk cocaïne, ruim 20.000 euro aan contact geld en drie auto’s in beslag genomen.

Drugsdeal

Op het Sontplein zagen agenten dat een man in een auto een tas aan een andere man gaf. Die laatste ging er daarna vandoor. De man werd staande gegaan. De 29-jarige man uit Amsterdam had meerdere kilo’s aan vermoedelijk cocaïne bij zich. De bestuurder van de auto van waaruit gedeald was, is door de politie aan de kant gezet. Drie inzittenen werden aangehouden. Het ging om een 45-jarige man uit Curaçao, een 43-jarige Rotterdammer en een 33-jarige man uit Hoogezand.

In de auto troffen agenten ruim 20.000 euro aan contact geld aan. Als gevolg van de arrestaties werden er verschillende huiszoekingen gedaan. In een woning in Groningen werd een hoeveelheid van vermoedelijk cocaïne gevonden.

Naast het geld en de drugs hebben agenten ook nog drie auto’s die aan de verdachten gerelateerd kunnen worden in beslag genomen.

Van de vier verdachten zitten er nog twee vast. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.