Drugs aangetroffen bij controle opslagboxen Oostelijke Eilanden

Drugs aangetroffen bij controle opslagboxen Oostelijke Eilanden

De politie heeft afgelopen week bij een controle in vijf opslagboxen op de Oostelijke Eilanden in Amsterdam drugs en grondstoffen voor de productie van drugs aangetroffen. Tijdens de actie is een 20-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van bezit harddrugs.

Xtc-pillen

Tijdens het onderzoek zijn op diverse locaties met behulp van speurhonden tientallen opslagboxen bezocht. Vijf boxen werden geopend voor nadere controle. Daar trof de politie materialen aan voor het opzetten van een wietplantage. Ook werden xtc-pillen, hasj, wiet, amfetamine en cocaïneresten aangetroffen. Daarnaast werden geldtelautomaten, sealbags, persapparaten, weegschalen en versnijdingsmiddelen gevonden. Alle goederen zijn in beslag genomen.

Heengezonden

Tijdens de actie is een 20-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van bezit harddrugs. Hij is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Volgens de politie worden dit soort bergingen onder flats, garages en andere opslagboxen ‘regelmatig gebruikt bij ondermijnende criminaliteit en kan dat leiden tot onveilige situaties’.