Drugs dealende Zwolse broers horen strafeis aan

De officier van Justitie eiste donderdagmorgen celstraffen tegen twee drugs dealende Zwolse broers. Zij runden volgens justitie ruim een jaar een drugs-bestellijn.

Tikkie

De twee broers R. S. (27) en L. S. (21) werden in augustus 2020 opgepakt. Toen werd duidelijk dat zij het jaar ervoor een coke-bestellijn runden, waarin zij zelf de afleveringen deden, waarna via een Tikkie kon worden betaald.

De coke-bestellijn zouden zij over hebben genomen van de broers Idris en Abas M., waarvoor ze eerder werkten. Maar nadat R. S. in een rechtszaak tegen hen beslissende verklaringen had afgelegd over moordpogingen en drugshandel, werden de broers M. tot straffen van 13 en 19 jaar cel veroordeeld.

Mondkapje

Toen er door de veroordeling voor de broers M. de klad kwam in de bestellijn voor cocaïne, besloten de twee die vandaag met een mondkapje op voor de rechtbank verschenen – ‘vanwege de rechtbank-tekenaar’- deze zelf te gaan runnen.

Broer R. S., ook wel ‘de Bolle’ genoemd, hoorde vandaag een eis voor twee jaar cel tegen zich eisen in de Zwolse rechtbank. Voor L. S. bleef het bij de 249 dagen voorarrest, omdat hij voor het eerst vast kwam te zitten.

Alle veroordeelden in deze zaak vochten met elkaar een drugsoorlog uit. R. S. claimt dat hij eerder door de broers M. was ontvoerd en gegijzeld. Dit meldt De Stentor donderdag.