Drugs en half miljoen gevonden bij invallen

De politie heeft bij invallen in tien panden in Utrecht en twee in Breda ruim een half miljoen euro gevonden. Ook is 150 kilo hasj en een vuurwapen in beslag genomen. Er zijn twee verdachten opgepakt, een man van 30 jaar uit Breda en een 52-jarige Utrechter.

De politie startte een aantal maanden geleden een onderzoek naar de coffeeshop Shabab in Utrecht. Daaruit bleek dat de coffeeshop zich bezighield met criminele activiteiten, onder meer grootschalige handel in verdovende middelen.

De politie gaat verder met het onderzoek. Dat richt zich ook op het aanpakken van crimineel vermogen. Daarom is op verschillende woningen beslag gelegd.

Aan de invallen namen 60 agenten deel. Ook werden speciale teams van het leger ingezet met apparatuur om door muren heen te kijken.

Ook werden gisteren in een ander onderzoek politie-invallen gedaan in Breda en Tiburg. Daarbij zijn vier mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van grootschalige wietteelt. Drie van de verdachten zouden achter de schermen werken, als electriciens voor tientallen kwekerijen. In Breda vond de politie een vuurwapen met munitie.