Drugs en wapens bij motorclub Blue Angels

Bij huiszoekingen bij leden van de 1% motorclub Blue Angels in België heeft de politie deze week explosieven, (vuur)wapens en verdovende middelen aangetroffen. De huiszoekingen werden gedaan nadat een ex-lid in september werd neergestoken in Ternat. Zes personen werden opgepakt, maar zijn inmiddels vrijgelaten.

Afrekening

Op 8 september werd een 33-jarig ex-lid van de Blue Angels neergestoken in de Kapelleveld in Sint-Katherina-Lombeek, een deelgemeente van Ternat. Het slachtoffer werd met steekwonden in de buik en rug overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar. Snel werd duidelijk dat het om een afrekening binnen de motorclub ging.

Huiszoekingen

Naar aanleiding van de steekpartij deed de Belgische politie deze week huiszoekingen in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Daarbij werden explosieven, verboden wapens, vuurwapens en verdovende middelen gevonden. Om welke drugs het gaat, is onbekend. Zes leden van de Blue Angels werden opgepakt. Eén verdachte werd vrijgelaten, de andere vijf verdachten kwamen donderdag onder voorwaarden vrij.

Zelfdoding

Een ander clublid (44) werd enkele dagen na de steekpartij dood aangetroffen in het clubhuis in Sint-Amandsberg (Gent). Hij kwam door zelfdoding om het leven en was een van de leden die het ex-lid molesteerden.

Oudste 1% motorclub

Blue Angels is de oudste 1% motorclub in Europa. De club werd in 1963 opgericht in het Schotse Glasgow. De motorclub heeft afdelingen in Schotland, Engeland, België en het Spaanse Murcia. In België heeft Blue Angels acht chapters.

Veroordelingen

Verschillende leden zijn veroordeeld voor onder andere drugshandel, wapenbezit en geweldpleging, maar de club zelf is nog niet veroordeeld als criminele organisatie. Daarvoor zijn er te weinig bewijzen. Wel worden de Blue Angels al langer in het vizier gehouden door de federale politie, evenals hun concurrenten de Hells Angels, Bandidos en de Outlaws.