Huis, Mercedes en Audi in beslag genomen

De politie heeft dinsdagochtend 1 juli In een woning aan de Parallelweg West in Valkenswaard een man en een vrouw aangehouden op verdenking van witwassen en fraude. Tijdens een doorzoeking die daarop volgde stuitte het onderzoeksteam op twee vuurwapens en een grote hoeveelheid xtc-pillen. Verder is er beslag gelegd op de woning, twee voertuigen, grote sommen contant geld, sieraden en administratie.

Het gezamenlijke onderzoek startte, na tips vanuit de omgeving van de verdachten dat er mogelijk sprake zou zijn van onverklaarbaar vermogen en onrechtmatige bewoning. De lokale driehoek (gemeente, Openbaar Ministerie en politie) en Belastingdienst gaven daarop opdracht tot actie over te gaan. Vervolgens wisselden de overheidspartners de beschikbare gegevens uit via het Regionaal Informatie en Expertisecentrum. Dit leidde onder andere tot de verdenking van witwassen.

RS4

Het doorzoeken van de woning richtte zich in het kader van het onderzoek op het vinden en in beslag nemen van vermogen, luxe goederen en administratie. Dit leidde tot directe inbeslagname van een ruime hoeveelheid contant geld, sieraden en twee luxe voertuigen (Mercedes C350 en een Audi RS4). Daarnaast zal er beslag gelegd worden op de woning en zijn er gegevensdragers en administratie meegenomen voor nader onderzoek. Tot slot zijn twee vuurwapens – waaronder een zogenoemde schietpen -, munitie, jammers (verboden stoorzenders), geldtelmachines en veel XTC-pillen meegenomen door het onderzoeksteam.

GBA

De gemeente Valkenswaard onderzoekt op basis van de Wet basisregistratie personen of er sprake is van woonfraude. Dit omdat de aangehouden eigenaar van de woning volgens de gemeentelijke basisadministratie (GBA) al geruime tijd niet meer ingeschreven staat in Nederland maar in Spanje.