Drugs en wapens: leden motorclub Comanchero MC opgepakt in Spanje

De Spaanse politie en de Guardia Civil hebben vijf leden van motorclub Comanchero MC gearresteerd in de provincie Guadalajara, op circa 55 kilometer van Madrid. Ze worden onder meer verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, drugshandel en (vuur)wapenbezit.

Het onderzoek naar de groep verdachten van de Spaanse afdeling van de motorclub, begon in het eerste kwartaal van 2022, door informatie uit internationale samenwerkingsverbanden tussen verschillende politiediensten.

Wiet in vrachtwagentrailers

Uit onderzoek zou blijken dat leden van Comanchero MC tussen oktober 2019 en maart 2021 regelmatig partijen wiet smokkelden naar verschillende Europese landen, zoals Frankrijk en Duitsland. Hun modus operandi bestond uit het verbergen van grote hoeveelheden wiet in vrachtwagentrailers. Het onderzoek leidde tot de inbeslagname van ongeveer 150 kilo wiet aan de Franse grens, waarna twee motorclubleden werden opgepakt. Zij zitten momenteel vast in Frankrijk.

Methamfetamine

Naast wiet smokkelden leden van Comanchero MC ook methamfetamine van Spanje naar Australië. De meth werd verborgen in porseleinen platen en ander bouwmateriaal.

Neonazisymbolen

Bij invallen in vijf woningen werden vijf verdachten opgepakt, allen lid van de Spaanse tak van de motorclub. Bij de doorzoekingen zijn onder andere vuurwapens, messen, drugs, neonazisymbolen, computerapparatuur, contant geld, juwelen, luxe horloges en clubhesjes in beslag genomen.

OMG

Comanchero MC is een outlaw motorcycle gang (OMG) die in 1968 werd opgericht in Australië. De 1% motorclub heeft afdelingen in Australië, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten, Thailand, Bosnië en Spanje. Hun rivalen zijn de Hells Angels en de Bandidos. De club telt wereldwijd tussen de 650 en 1000 leden.