Drugs in balken onder containers Suriname

Dinsdag is in de haven van Paramaribo in Suriname 42 kilo cocaïne onderschept. De douanerecherche ontdekte de drugs die waren verborgen in balken aan de onderzijde van twee twintig voet containers.

Bami

De containers waren klaar voor vertrek en geladen met bami en stroop. Tijdens een controle bemerkten douaniers dat onder twee containers extra balken waren bevestigd. Eén van de balken werd uitgeboord. De witte substantie die eruit liep werd als cocaïne getest. De containers zijn overgebracht naar het Jules Sedney Nieuwe Havencomplex. De Narcoticabrigade van het Korps Politie Suriname nam het onderzoek over.

Brandweer

Met behulp van de Brandweer zijn vier balken verwijderd onder de twee containers. In de balken waren ijzeren cilinders geplaatst waarin de drugs waren verstopt. In totaal was er een gewicht aan cocaïne van 42.400 gram.

De 47-jarige ondernemer Feroskhan Sh. is aangehouden. Hij heeft verklaard dat hij de containers bij een verschepingsbedrijf heeft ingehuurd en niks van de drugszending afweet.