Drugs in helikopter naar Engeland

Donderdag zijn twee Nederlanders aangehouden in Engeland nadat ze met een helikopter 100 kilo heroïne en cocaïne van België naar Engeland wilden brengen. De mannen zijn aangehouden.
Donderdagmiddag zagen Britse politiemensen dat in de omgeving van Kent een helikopter iets dropte.

Sporttassen

Een 38-jarige man uit North Kensington werd direct door de Engelse politie aangehouden. Er bleek 40 kilo cocaïne en 60 kilo heroïne verpakt in sporttassen te zijn afgeworpen. De politie schat de straatwaarde ‘in de miljoenen’.

Cocaïne-lab

De helikopter werd achterhaald en stond bij de Redhill Aerodrome in Surrey. Daar zijn de twee Nederlanders aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Eindhoven van 26 en 27 jaar. Op verzoek van de Engelse autoriteiten zijn direct huiszoekingen gedaan bij de twee Nederlandse verdachten. In een woning werd een werkend cocaïne-lab aangetroffen onder de garage van de woning. Het lab zat achter een spiegel van een sportzaal. De spiegel zat vast met magneten en kon makkelijk en snel verwijderd worden. In de woning werd een vuurwapen aangetroffen en een hoeveelheid verdovende middelen. In de woning was ook een vrouw aanwezig, zij is aangehouden maar vrijdagmiddag weer in vrijheid gesteld.

In de andere woning vonden rechercheurs een vuurwapen en 16.000 euro.