Drugs-speedboten in beslag genomen (VIDEO)

De Nationale Politie in Spanje heeft aan de kust tussen Gibraltar en Cádiz 30 speedboten in beslag genomen die regelmatig naar Marokko voeren om drugs te laden. De boten lagen op verschillende plaatsen in de gemeente Campo de Gibraltar. Er zijn 19 mensen aangehouden. Drie weken geleden verscheen op Youtube een video van speedboten met de titel Campo de Gibraltar: snelweg van de drugshandel.

Verontwaardiging

Er waren zes speedboten te zien die met hoge snelheid in de monding van de Rio Guadarranque bij Algeciras voorbijstoven. Door de publieke verontwaardiging over de video werd de politie onder druk gezet maar de politie bleek al maanden onderzoek te hebben gedaan naar verschillende bij de boten betrokken verdachten.

4 x 250 pk

De speedboten hebben een groot vermogen en zijn zo’n 15 meter lang. Er zijn vier motoren van 250 pk gemonteerd. Volgens de politie kon er per boot een ton hasj worden vervoerd. De handel werd op verschillende stranden in Andalusië aan land gebracht. In de loop van drie maanden is er drie ton hasj in beslag genomen. Bij de speedboten lag geen hasj opgeslagen.