Drugs-tunnel naar de VS (video)

De Mexicaanse en Amerikaanse autoriteiten hebben bijna 25 ton cannabis in beslag genomen in de buurt van een meer dan 500 meter lange smokkeltunnel tussen beide landen. De tunnel liep van een loods in het Mexicaanse Tijuana naar een bar in het plaatsje Otay Mesa bij San Diego. De tunnel is 548 meter lang, 30 meter diep en is voorzien van telefoon, rails, elektriciteit, een ventilatiesysteem en airconditioning. De tunnel werd ontdekt na een anoniem telefoontje. Zie de video na de break.

Volgens Mexicaanse media zou de tunnel in beheer zijn bij het Tijuana-kartel, 13 mensen zijn aangehouden aan beide zijden van de grens. Middenin de tunnel werd een kantoortje aangetroffen met daarbij een toilet.

Het bouwen van de tunnel zou twee jaar hebben geduurd. Het is niet bekend gemaakt hoe lang de tunnel in bedrijf is geweest.

De laatste jaren zijn meerdere tunnels van deze aard gevonden die bedoeld zijn om drugs of illegalen de grens over te smokkelen richting de VS en wapens en geld naar Mexico.. Alleen al in 2009 werden zes dergelijke tunnels aangetroffen.

{youtube}QpFkj1E2Jyo{/youtube}

Zie het Crimesite dossier Mexico.