Drugsapotheek in woning Oisterwijk

Een politieagent heeft zondagochtend in zijn vrije tijd in het Brabantse Oisterwijk een flinke hoeveelheid drugs aangetroffen in een huis van een bekende. In een onafgesloten kluis in de woning vond hij ruim 900 pillen (vermoedelijk amfetamine), 40 gram cocaïne, 3 gram heroïne, een zak met amfetaminepasta en bijna een halve kilo wiet.

Dronken achter stuur

De 27-jarige bewoner van het huis is aangehouden. De politie had vanuit de buurt al meerdere signalen ontvangen dat er vanuit het pand mogelijk drugs verhandeld zouden worden. De agent werd door een vrouw gebeld met wie hij beroepsmatig geregeld contact heeft. Volgens haar was haar partner dronken in haar auto gestapt en gaan rijden. Hij belde daarom direct zijn collega’s van de politie.

Kluis vol drugs

De agent nam ondertussen een kijkje in de woning van de vrouw en verdachte. In de woonkamer vond hij wiet. Op de bovenverdieping stond in een van de kamers van de koopwoning een geopende kluis. Daarin lagen allerlei soorten drugs. De politie hield zondagmiddag in een andere woning in Oisterwijk de verdachte aan. Alle drugs zijn in beslag genomen.

In mei werd in Oisterwijk een drugspand gesloten waar eerder al een inval was gedaan vanwege de opslag van illegaal vuurwerk.