Drugsbaas bedreigt regering Venezuela

Drugsdollars financieren de bewapening van terroristen en verzetsbewegingen zoals de Taliban in Afghanistan en de FARC in Colombia. De war on drugs bedreigt nu de diplomatieke relaties tussen het Venezuela van Hugo Chavez (foto), Colombia en de Verenigde Staten. Dat schrijft Stratfor. Het draait om Walid Makled, de man die ervan beschuldigd wordt hele vliegtuigen met coke te laden en over de Atlantische Oceaan te sturen, zoals in het Crimesite-artikel Coca Air: cocaïne gaat de lucht in te lezen is.

Walid Makled zit nu nu vast in Colombia maar bedreigt de stabiliteit van het regime van Hugo Chavez in Venezuela. Volgens intelligence-site Stratfor heeft Walid geluidsopnames en documenten van transacties met Venezolaanse hoge ambtenaren over witwassen, drugshandel en misschien contacten met de guerilla’s van de FARC in Colombia.

Als dat naar buiten zou komen is dat rampzalig voor Hugo Chavez. In rechtszaken tegen grote cocaïne-exporteurs en relaties van Walid in Miami en New York zouden dit soort vervelende feiten naar buiten kunnen komen.

Venezuela wil dan ook voorkomen dat Walid door Colombia aan de Verenigde Staten wordt uitgeleverd en vraagt nu zelf om zijn uitlevering. En dat willen de Verenigde Staten willen voorkomen omdat de kans groot is dat Walid dan straffeloos blijft of zelfs zijn drugshandel kan voortzetten.

 

 

 

Kijk naar de analiste van Stratfor (in het engels):

{youtube}N6Se-w9Yctg{/youtube}