Drugsbende opgerold: 12 verdachten en drugs ter waarde van 400.000 euro

In een gezamenlijke actie van onder andere het Duits Openbaar Ministerie, de FIOD en de Duitse Douane zijn in Nederland en Duitsland 12 verdachten aangehouden. Ook werden er partijen heroïne, xtc, amfetamine en cocaïne in beslag genomen. De drugs hadden een waarde van zo’n 400.000 euro.

Het onderzoek naar de criminele bende werd in september vorig jaar gestart, aldus Europol. Vanuit Nederland werden pakketjes met drugs via koeriers naar Duitsland gebracht. Vandaar werden de drugs vanuit verschillende postkantoren naar plaatsen over de hele wereld gestuurd. De bestellingen voor de drugs verliepen via het Darknet. Er werd afgerekend via Bitcoins en andere crypto currency.

Hoofdverdachten

De drie hoofdverdachten zijn volgens de Duitse justitie een 33-jarige man uit Enschede, een 31-jarige Enschedeër met de Afghaanse nationaliteit en diens 27-jarige in Gronau woonachtige broer. Naast drugshandel wordt de verdachten ook witwassen ten laste gelegd.

Kapperszaken

Tijdens de actie zijn ook meerdere huizen en bedrijfspanden in zowel Duitsland als Nederland doorzocht, zoals twee kapperszaken en een garagebedrijf. Daarbij werden ook administraties in beslag genomen.