Britse drugsbendes naar platteland

Het aantal steekpartijen in Engeland is volgens deskundigen toegenomen, omdat drugscriminelen vanuit de stad de handel in de kleinere steden met geweld overnemen.

Messen

Het aantal geweldmisdrijven met messen is in de Britse provincie met 100% toegenomen, schrijft de krant de Daily Mail. Dit in tegenstelling tot Londen, waar die vorm van geweld maar met 20% is gestegen. Hierbij gaat het niet om kleine aantallen. In Herfortshire nam het aantal steekincidenten bijvoorbeeld toe van 229 tot 573, in maar drie jaar tijd.

Overnemen

Volgens onderzoek van de Britse overheid komt dit omdat Britse criminele groepen de handel in drugs in de county’s om Londen heen proberen over te nemen. Zij maken hierbij gebruik van messen, om zichzelf mee te verdedigen.

Rap

De toename zou ook te maken hebben met het feit dat er in Engeland duizenden politieagenten minder in het korps rondlopen sinds 2010. Ook zou een nieuwe rap-variant genaamd ‘drill’ de criminaliteit romantiseren. Het zijn vooral veel jongeren in de buitengebieden van de stad die gewond raken door messteken, als zij verleid worden om in drugs te gaan handelen voor de georganiseerde misdaad uit de hoofdstad.