Drugsboot door storm in de problemen

Op vrijdagochtend hebben de politie en douane een boot aangetroffen met een grote hoeveel verdovende middelen aan boord. Deze boot was donderdag in de problemen geraakt tijdens een storm en de opvarenden werden gered.

Zeegang

Agenten troffen de boot vrijdagochtend aan op het strand van Cadzand. De douane ging aan boord en heeft op basis van douanewetgeving de boot gecontroleerd. Op de boot werd de hoeveelheid drugs aangetroffen, wat voor drugs vermeldt de politie niet.

De opvarenden waren diezelfde nacht in de problemen geraakt door de flinke zeegang en werden uiteindelijk gered door KNRM. Rond 23.15 werden de opvarenden van boord gehaald en naar Oostende gebracht en vervoerd naar een ziekenhuis in Belgie.

Ziekenhuis

De mannen in het ziekenhuis mochten diezelfde avond nog naar huis. De politie kon op vrijdag een 24-jarige man als verdachte in deze zaak aanhouden. De politie en de douane doen onderzoek in deze zaak.

De boot kon door de hoge golven niet op sleeptouw worden genomen en dreef richting de kust. Op vrijdagochtend is de boot op Cadzand door de politie en douane gevonden.