Drugsdealer die leverde aan gevangenen nu zelf achter tralies

Mohammed Sajid, afkomstig uit Rochdale, een plaatsje iets boven Manchester, is in Engeland veroordeeld tot 40 maanden cel. Hij leverde drugs en piepkleine telefoontjes aan gedetineerden. Sajid werd 2 jaar geleden opgepakt vlak voordat hij via de Kanaal-tunnel naar het Duitse Osnabrück wilde reizen. 

Tijdens een controle van de auto van Sajid door de Douane bij de Kanaal-tunnel sloeg een geldhond aan. In de ruimte van het reservewiel vonden de douaniers 35.000 Britse ponden (bijna 40.000 euro). Sajid en zijn medereiziger Robert Zalega werden opgepakt op verdenking van witwassen.

Medicijnverpakkingen

Bij onderzoek in de woningen van de verdachten werden verschillende soorten drugs en kleine mobiele telefoontjes aangetroffen. Uit telecom-gegevens van een mobiele telefoon van Sajid bleek dat hij contacten onderhield met verschillende gedetineerden aan wie hij drugs leverde.  De drugs werden via medicijnverpakkingen de gevangenis binnen gesmokkeld. Het is niet bekend gemaakt aan welke gevangenis de drugs werden geleverd.

De 42-jarige Robert Zalega werd veroordeeld tot een jaar cel.

(Op de foto het contant geld dat in de auto van de 2 verdachten werd aangetroffen.)