Drugsdealer probeert stoned een politieman omver te rijden

Een 40-jarige man uit Alkmaar is gearresteerd nadat hij op een agent inreed. Bij zijn aanhouding werden 11 wikkels met harddrugs en een zakje wiet gevonden. De man bleek zelf ook onder invloed van cannabis.

De man trok gistermiddag de aandacht van de politie omdat hij zijn auto op een invalidenparkeerplaats op het Geert Groteplein in Alkmaar had gezet, terwijl er geen gehandicapten-vergunning achter zijn raam lag. Op het moment dat de agenten hem wilden bekeuren, kwam hij er net aan lopen. Toen de man de bekeuring kreeg reageerde hij boos, stapte in zijn auto en reed weg.

Aanhouding

Na een rondje over het parkeerterrein gaf hij gas en stuurde recht in de richting van de politieman. De politieman was bang dat hij zou worden aangereden, trok zijn wapen en dwong de automobilist te stoppen. De man werd aangehouden. Tijdens de fouillering vond de politie elf wikkels met vermoedelijk harddrugs en een zakje wiet in zijn kleding. De drugs werden in beslag genomen. Bij een speekseltest testte de man positief op het gebruik van THC. Zijn bloedmonster wordt verder door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht.