Drugsdealers aangehouden bij actie in Groningen

Drugsdealers aangehouden bij actie in Groningen

De politie in Groningen heeft donderdagavond in de stad Groningen een grote actie gehouden, gericht op online dealers van drugs. Bij de actie zijn zeven personen aangehouden en vijf woningen doorzocht. Daar werd een halve kilo cocaïne aangetroffen, en meer dan 1.000 xtc-pillen.

In beslag genomen drugs in Groningen (foto politie)

Signalen

De politie in Groningen pakte drugshandel aan, waarbij vaak sprake is van (online) drugsbezorgdiensten, zoals Telegram of Snapchat. Politie en OM hebben daarom besloten tot een actie om op één avond meerdere drugskoeriers te kunnen aanhouden. De politie kwam de koeriers op het spoor via online onderzoek en meldingen.

Dit leidde tot de aanhouding van een 15-jarige jongen en zes mannen van 31, 30, 24, 24, 23 en 19 jaar oud, allemaal uit Groningen afkomstig.

Bij de aanhoudingen zijn hoeveelheden harddrugs bij de personen aangetroffen, meldt de politie vrijdag.

Doorzocht

Naast de aanhoudingen zijn er ook vijf doorzoekingen in woningen geweest waarbij in twee woningen grote hoeveelheden verschillende soorten harddrugs, vele soorten designerdrugs en contant geld zijn gevonden. Het gaat om meer dan een halve kilo cocaïne, meer dan 1.000 xtc-pillen, tientallen gripzakjes met harddrugs als speed, xtc en cocaïne.

Beslag

De politie heeft ook beslag gelegd op een auto, fietsen en scooters. Daarnaast zijn er ook meerdere telefoons in beslag genomen, waarvan de politie denkt dat ze meer informatie kan geven. Naar die telefoons wordt verder onderzoek gedaan.