Drugsexporten naar Scandinavië

De politie heeft maandag en dinsdag in totaal vijf mannen aangehouden vanwege drugstransporten vanuit Nederland naar Scandinavië en Engeland. De mannen tussen de 32 en 61 jaar uit Nieuwegein, Appingedam, Hagestein, Hilversum en Deventer hebben vermoedelijk vijf drugstransporten georganiseerd en uitgevoerd. De verdachten zouden in synthetische drugs, heroïne en cocaïne hebben gedaan.

Noorwegen

In november 2013 was de vrachtwagen van een van de verdachten onderweg van Denemarken naar Noorwegen. In een Noorse haven is de vrachtwagencombinatie door de politie doorzocht. In de trailer trof de politie 146,5 kilo hasj en 9,5 kilo amfetamine aan.

Vorkheftruck

Op 20 juni 2014 is door de Engelse politie een verdovende middelen transport onderschept. In een vorkheftruck die in een vrachtwagen stond trof de politie 350.000 MDMA-pillen, 16 kilo heroïne en 6 kilo cocaïne aan. De overige transporten vonden plaats in februari, maart en april 2014 en hadden als bestemming Denemarken, Zweden en Engeland. In vrachtwagens is 69 kilo hasj, 71 kilo cannabis en 10,8 kilo heroïne aangetroffen.

Zwolle

De woningen van de verdachten en een bedrijfspand zijn door de politie doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op een Porsche Cayenne, ongeveer 7000 euro contant geld en een plak hasj. Vier van de vijf verdachten zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle. Drie verdachten zijn voor veertien dagen in bewaring gesteld. De twee andere verdachten mogen het resultaat van het onderzoek in vrijheid afwachten.