Drugshandelaar gepakt bij bezoek Champions League

Een Britse coke-handelaar blijkt vorig jaar te zijn gepakt, omdat hij het niet kon laten een wedstrijd te bezoeken van zijn favoriete voetbalclub.

Slecht spel

De 43-jarige crimineel werd op 21 november van het vorig jaar gearresteerd, toen hij in Spanje de wedstrijd tussen Liverpool en Sevilla wilde bezoeken. Na het slechte spel van zijn club, die slechts gelijk speelde (3-3), werd hij ook nog eens uitgeleverd aan de Britse justitie.

Betrapt

Zijn vingerafdrukken en handschrift werden teruggevonden, na de smokkel van 330 kilo cocaïne in slechts vijf maanden tijd. In totaal betrapte de politie de criminelen op de handel in hard drugs, ter waarde van zo’n 1,6 miljoen euro. Ook werd er 240.000 euro in contanten in belag genomen.

Gevlucht

In juli werd het huis van de man, die in Liverpool woonde, al binnengevallen. Maar hij bleek toen te zijn gevlucht. In Spanje kon hij het niet laten het team van trainer Jurgen Klopp te gaan bekijken. Eerder kreeg de man al een gevangenisstraf van 18 maanden opgelegd voor de handel in harddrugs.