Drugslab aangetroffen in Eindhoven (UPDATE)

In een voormalige garage aan de Rapenlandstraat in Eindhoven is zondagochtend een werkend drugslab gevonden. Een verdachte is aangehouden.

Buurtbewoners roken een vreemde stank en schakelden de politie in. De agenten herkenden de geur en vonden een werkend drugslab in de voormalige garage. Volgens Omroep Brabant kon de politie nog niet zeggen wat voor drugs er precies werden gemaakt en om wat voor hoeveelheden het gaat. ‘Maar dat het om een chemisch lab gaat, is wel duidelijk.’

Een specialistisch team ging zondagmiddag het lab veilig opruimen. Volgens de woordvoerder is na het onderzoek meer duidelijk over de hoeveelheden en omstandigheden. De eigenaar van het lab is aangehouden.

Eisen tot vijf jaar

Vorige week eiste het Openbaar Ministerie nog celstraffen tot vijf jaar tegen verschillende mannen en een vrouw die worden verdacht van het runnen van een drugslab in het Zeeuwse Koewacht. Het is het grootste drugslab ooit dat werd opgerold in Zeeland. De politie trof er verschillende grondstoffen voor de productie van synthetische drugs aan, zoals 660 liter zoutzuur, 250 liter mierenzuur en 400 liter formamide.

Update: de politie meldt zondagmiddag dat het gaat om een xtc-lab. Het laboratorium was volop in bedrijf, maar in het pand werd niemand aangetroffen. Er werd een grote hoeveelheid chemicaliën aangetroffen en tal van materialen die verder worden bekeken.