Drugslab aangetroffen in Haps, twee mannen aangehouden (UPDATE)

Drugslab aangetroffen in Haps, twee mannen aangehouden (UPDATE)

In het Noord-Brabantse dorp Haps is zondagmiddag een drugslab aangetroffen. Dat gebeurde tijdens een controle van de gemeente en politie. De locatie aan de Kwekersweg wordt door specialisten van Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) onderzocht en ontmanteld. Er zijn twee mannen van 42 en 31 jaar uit Hoogeveen en Haps aangehouden.

(Beeld uit archief)

De productielocatie voor de drug 3-CMC werd aangetroffen in een loods aan de Kwekersweg. Naast het pand staan verschillende tuinkassen. De politie en de LFO doet ter plaatse uitvoerig onderzoek. Dit onderzoek gaat dinsdag verder. Daarna wordt het drugslab ontmanteld, zo meldt de politie.

In het lab werd een productie- en droogruimte aangetroffen en goederen die worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs.

Bewaakt

De locatie werd zondagavond en -nacht bewaakt door een specialistische eenheid. De politie meldt maandagmiddag dat een 42-jarige man uit Hoogeveen en een 31-jarige man uit Haps zijn aangehouden als verdachten.

In juli 2019 werden aan de Hoefseweg in Haps drie lege vaten gevonden in een sloot. Het ging toen vermoedelijk om vaten uit een drugslab.