Drugslab aangetroffen na vondst drugsafval

Drugslab aangetroffen na vondst drugsafval

De politie vermoedt dat zij woensdag in Haarlem een drugslab heeft aangetroffen, na de eerdere vondst van drugsafval. Er zijn geen verdachten aangehouden in de zaak.

Foto is ter illustratie

Op het spoor

De politie ontdekte het mogelijke drugslab in een bedrijfspand aan de Robert Peereboomweg in Haarlem. Ze kwam het lab op het spoor, na de eerdere onderschepping van drugsafval in Eemnes, afgelopen maandag.

Onderzoek

In het pand zijn spullen aangetroffen die volgens de politie waarschijnlijk worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs. De forensische dienst van de politie en het ontmantelingsteam voor drugslabs doet er onderzoek naar.

De politie heeft nog geen verdachte aangehouden in deze zaak.

Zoektocht

Op maandag 16 oktober deed de politie de vondst van drugsafval in Eemnes. Hierbij werd wel een 25-jarige man aangehouden na een zoektocht met hond en helikopter.

Agenten reden die maandagavond rond 20.00 op de Te Veenweg Zuid in Eemnes, toen zij aan de kant van de weg een busje zagen staan met een aantal vaten ernaast. Bij het busje stonden meerdere personen. Die sloegen direct op de vlucht toen ze de politie zagen. Na een zoektocht werd er een verdachte gevonden en aangehouden. De politie is nog op zoek naar de andere twee verdachten.