Drugslab in aanbouw aangetroffen in Drenthe, acht arrestaties

Aan de Eldijk in Holsloot (gemeente Coevorden) heeft de politie donderdag een drugslab in aanbouw aangetroffen. Er zijn acht verdachten tussen de 28 en 57 jaar aangehouden. Welke synthetische drugs er geproduceerd zouden worden, maakt deel uit van het onderzoek.

De politie viel rond 13.00 het pand aan de Eldijk binnen. Dat gebeurde na politieonderzoek. In en rondom het pand zijn twee mannen van 54 en 57 uit Den Haag, een 40-jarige man uit Coevorden en een 41-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden.

Later op de dag zijn nog een 57-jarige man uit Oudenbosch, een 55-jarige man uit Oud Gastel, een 28-jarige man uit Den Haag en een 46-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De verdachten zitten vast en worden verhoord over hun rol.

Complete labopstelling

Het drugslab was nog in aanbouw, maar in het pand werden alle benodigdheden voor het produceren van synthetische drugs gevonden. Het gaat om een complete labopstelling met onder meer ketels, chemicaliën en branders.

De recherche heeft samen met specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) onderzoek in het pand verricht. De LFO onderzoekt de chemicaliën die zijn aangetroffen en zorgt voor de ontmanteling en ontruiming van het drugslab. Ook forensisch specialisten doen onderzoek. Er zijn twee voertuigen en meerdere gegevensdragers in beslag genomen.