Drugslab in Kessel (VIDEO)

In het Limburgse Kessel is vrijdagavond in paardenstallen achter een woning aan de Heikampweg een drugslaboratorium aangetroffen door de politie. De 63-jarige bewoner van een aangrenzende woning is aangehouden. Zaterdag is de politie bezig geweest met de ontmanteling van het lab.

(foto archief)

Volgens de politie was het lab professioneel opgezet. Apparatuur en grondstoffen zijn in beslag genomen. In het lab werd amfetamine en apaan geproduceerd. Apaan is een grondstof voor amfetamine en BMK. Na het aantreffen van het lab is de omgeving afgezet. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) heeft het drugslaboratorium ontmanteld is met het onderzoek gestart. Toen de politie binnentrad was het lab niet in gebruik. Maar er was al wel eerder in geproduceerd. Dit bleek onder andere uit de bijna 4000 liter afval die werd aangetroffen. 

De politie onderzoekt of er een verband kan worden gelegd met bepaalde dumpingen van afval die de afgelopen tijd in de omgeving zijn aangetroffen. Zaterdagavond werden aan de Moerdijkse Postbaan in het West-Brabantse Etten-Leur in een sloot naast een maïsveld acht vaten met drugsafval. 

{youtube}-XGLIbytwNY{/youtube}